Julekaffe 2022

Produktet er dessverre utgått

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Land: El Salvador
Farm: Finca La Portezuela
Produsent: Finca La Portezuela
Distrikt: Juayua, Sonsanate
Høyde: 1300-1400 meter over havet
Variant: Bourbon
Prosess: Vasket
Brennegrad: Medium
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, espresso m. fl.
 

Endelig er årets julekaffe her og som i fjor er den også i år økologisk. Denne gangen har vi gjort en ny ting og i år er Julekaffen og Mørk Jul fra samme farm og det er samme bønne. Men vi produserer og brenner disse forskjellig, sånn at man får 2 helt forskjellige kaffetyper og smaksbilder fra samme kaffe. Det er ikke alle bønner som egner seg til dette, men årets kaffe fra Finca La Portezuela gjør definitivt det og dersom du liker en mer mørkbrent og kraftigere kaffetype, så er definitivt Mørk Jul, vår mørkbrente julekaffe, noe for deg.

Hva er egentlig julekaffe?

Det er det sikkert mange som lurer på? Det er vel bare en vanlig kaffe? Joda, det er det, og vårt hovedmål er å finne en god kaffe, som er god bare å drikke en kopp av. Men vi har et spesielt fokus når vi prøver å finne årets julekaffe og det er å finne en kaffe med en god balanse, som gjerne har en overvekt syrlighet. Dette for å passe både til søte og fete desserter og kaker i jule, slik at man får nok syrlighet i kaffen til å balansere opp det søte og skjære litt gjennom det fete.

I koppen

Man ser på fargen at dette er en ganske lysbrent kaffe. Munnfølelsen et lett og dette er en veldig leskende kaffe. Eller lettdrikkelig, for å bruke et annet ord. Gode hint av lys sjokolade og nøtter, som går over i en herlig ettersmak som er preget av en fin fruktighet med små hint av fersken og plomme. En meget god kaffe.

Smaksnoter

Lys sjokolade, Valnøtter, Fersken, Plomme. Veldig fin og lav syrlighet. (Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Kvernet til Mokkakanne, Presskannemalt, Kokmalt, Kvernet til Chemex, Kvernet til Aeropress, Kvernet til håndbrygg, Kvernet til Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)