Handlekurv

Bryggeguide - Chemex

Chemex er en av våre favorittmetoder å lage kaffe på når man skal lage en god kanne kaffe til flere personer og gjerne vil håndbrygge denne.

Ingenting er som å nyte en kopp herlig kaffe ute i naturen og vi har hørt utallige måter å lage bålkaffe på. Alt fra at kaffen MÅ røres i med en furupinne, den skal stå å trekke i minimum 15 minutter, til de som bruker en grankvist i åpningen for å slippe grut i kaffekoppen sin. Vanlige prinsipper gjelder for god kaffe , også når man er på tur også og her er vår måte å lage bålkaffe på. Og dersom du gjør alt rett, vil du kunne nyte deilig kaffe, men ingen eller minimalt med grut i kaffen (Men er ikke grut i kaffekoppen en del av det å være på tur? 😊)

Dette trenger du

Denne oppskriften er til en Chemex 8, som lager 8 store kopper kaffe. Chemex 8 rommer 1,2 liter vann. Til Ch 
Kaffe: 70 gram kvalitetskaffe, selvfølgelig fra Bønner i byen.
Kverningsgrad: 7 (1=Meget finmalt, 10=meget grovmalt)
Bryggeguide til ChemexUtstyr: Chemex 8, Chemex-filter, vekt.
For ultimat kontroll på helling av vann, anbefaler vi en Goosneck-kjele, som f. eks. Hario Buono

  • Kok opp 1 liter vann
  • Kok opp vannet og trekk kjelen til siden
  • Hell oppi kaffe og rør rundt med det du har for hånden til all kaffen er blitt fuktig og har kommet i kontakt med vann
  • Ta en titt på klokka og vent i 4 minutter
  • Etter 4 minutter, rører du godt rundt i kjelen, sånn at du får brutt opp det laget med kaffe som ligger øverst i kjelen nå
  • Vent i 2 minutter og la gruten få synke til bunns
  • Server og nyt!Dette 
Gratis Frakt

På alle ordre over 750.-

Garantert Fornøyd

Vi gir oss ikke før du er fornøyd

100% Sikker Utsjekk

MasterCard / Visa / Vipps