AA Mzuzu Geisha

Fra: kr 192,00 inkl. MVA


Spennende geisha med hint av fersken, solbær, sitrus og sort te

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Land:Malawi
Farm:Daye Bensa
Produsent:Daye Bensa
Distrikt:Sidamo
Høyde:1900-2200 meter over havet
Variant:Geisha
Prosess:Vasket
Brennegrad:Lysbrent
Passer til:Trakter, håndbrygg, presskanne, m. fl.

De 3500 bøndene tilhørende Mzuzu Coffee Planters Cooperative Union dyrker bare arabica, inkludert den sjeldne Geisha-varianten, på sine familiegårder i de majestetiske Misuku Hills i Malawi, som grenser til Tanzania. Mzuzu’s kaffe gjennomgår en prosess av høyeste standard ved vaskestasjonene i landsbyene. Kooperativene i Mzuzu-unionen spenner over ulike regioner i landet og presenterer kaffens beste egenskaper fra hver enkelt regions unike klima og vekstbetingelser.

Mzuzu legger vekt på å øke kvinnenes betydning innen kooperativet. For øyeblikket utgjør kvinnelige medlemmer rundt tjue prosent, og målet er å øke dette til femti prosent i løpet av de kommende fem årene.

Flere av Mzuzus bønder deltar i et pilotprosjekt for bærekraftig landbruk. De beveger seg bort fra det tradisjonelle monokultursystemet til kaffedyrking under skygge på terrasser, noe som hindrer jorderosjon. Samtidig lærer de seg å produsere organisk gjødsel. Bøndene diversifiserer også ved å produsere honning, som blir solgt lokalt og gir ekstra inntekt samtidig som det stimulerer til biologisk mangfold ved å tiltrekke bier for pollinering. 

I koppen

En veldig annerledes og spennede geisha. Spenningen stiger hver gang man har en geisha i koppen og selv om denne er annerledes enn mye av den “orginale” geishaen fra Panama er dette en super kaffe. Lett og fruktig, med flotte hint av solbær, fersken og sitrus. Bør absolutt prøves!

Smaksnoter

Fersken, solbær, sitrus, sort te
(Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)