SALG!

Lyego Gatubu

kr 210,00kr 756,00 inkl. MVA
kr 168,00kr 604,80 inkl. MVA

Nydelig kaffe fra Kenya, med masse sødme og solbærpreg.

Sommersalg - 20% på hele nettbutikken i juli

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling


Land:Kenya
Farm:Diverse farmer
Produsent:Lyego Farmers Cooperative Society
Distrikt:Murang’a
Høyde:1500-1700 meter over havet
Variant:SL 28, Ruiru 11
Prosess:Vasket
Brennegrad:Lysbrent
Passer til:Trakter, håndbrygg, presskanne, m. fl.

Lyego farmes cooperative society er en større samling av bønder som leverer kaffen sin til forskjellige kaffemøller som drives a kooperativet. Kooperativet ble opprettet i 1959 og bestod da av 600 medlemmer. Nå, 65 år senere, har de 7528 medlemmer, hvorav 4500 er aktive og driver med kaffe. Denne kaffen kommer fra Gatubu-møllen, som vasker kaffen i elvevann fra en nærliggende elv, før kaffen fordeles på afrikanske høysenger og tørkes under solen.

I koppen

VI har hatt mye godt å smake oss gjennom før jul og Lyego Gatubu var en kaffe som pekte seg ut umiddelbart. Dette er en smaksbombe fra Kenya med masse smak av sjokolade, sitrus og det klassiske solbær-preget som man så ofte finner i kenyansk kaffe. Her er det masse smak og ikke minst mye sødme. Anbefales på det varmeste!

Smaksnoter

Sjokolade, solbær, sitrus, rørsukker
(Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)