Fazenda Miaki Espresso (Single Estate)

Fra: kr 175,00 inkl. MVA


En spennende single estate kaffe fra Fazenda Miaki i Brasil som vi har brent som espresso. Nydelig bare som espresso og passer selvfølgelig godt sammen med melk.

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Land: Brasil
Farm: Fazenda Miaki
Produsent: Familien Miaki
Distrikt: Patrocinio Cerrado, Minas Gerais
Høyde: 1050-1250 meter over havet
Variant: Gul bourbon
Prosess: Vasket
Brennegrad: Mørk
Passer til: Espresso, kaffemaskin, trakter m. fl.

Fazenda Miaki er et navn som flere som har handlet hos oss er kjent med og de har levert flott kaffe til oss i lengre tid nå. Familien Miaki flyttet fra Japan til Brasil på slutten av 60-tallet for å jobbe med kaffe. Etter en alvorlig frost-periode i Brasil på 70-tallet ble det mye kaffeland til salgs og familien kjøpte da et landområde hvor de startet opp sin første farm. Denne ble solgt etter noen år, men på 80-tallet startet de opp en ny farm og har drevet Fazenda Miaki siden da.

Etterhvert som vi har hatt denne kaffen inne hos oss, har vi også begynt å eksperimentere med den som espresso og fant ut at vi ville bygge videre på de eksperimentene vi hadde gjort. Vi har derfor videreutviklet denne til vår egen espresso som vi skal ha en tid framover. Nå er det ett par år siden sist vi byttet espresso, så fra juni 2023 er dette vår faste single estate espresso. Vi har etterhvert kommet fram til en profil som vi synes gir en god balanse mellom en espresso som skal være god bare som espresso og ikke minst, som skal være god sammen med melk, da de aller fleste vil få denne i en latte, cappuccino eller annen espressobasert drikk. Vi synes vi har funnet fram til det som er spennende smaker som ren espresso og de som har testet espressoen har vært veldig fornøyde.

Som en liten fotnote; Når man bytter kaffe i espressokvernen, så må denne så godt som alltid justeres. Dette kan for mange være utfordrende og du kan gjerne se denne flott videoen fra våre kolleger fra Lean Bean for hvordan man “tuner” seg inn på en god espresso.

I koppen

Som espresso: Nydelig og avrundet espresso. Marsipannoter som tenderer mot likørmarsipan. Kraftig sjokoladesmak som går mot kakaonibs eller kraftig, mørk sjokolade.

Smaksnoter

Kakaonibs, marsipan, marsipan med likør, nøtter
(Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Vår espresso leveres kun som hele bønner.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Grønne bønner (Ubrent kaffe)