Cascara – Anselmito Estate Geisha Cascara

kr 149,00 inkl. MVA

Tørkede kaffebær fra Anselmito Estate i Panama. Høykvalitets kaffebær som er produsert av geisha-kaffebær. Smakshint av aprikos, fersken, mango og røde bær.

Egner seg til te, iste, syltetøy og annen matlaging. Inneholder koffein.

1 pose inneholder 100 gram cascara

På lager

Gratis frakt på ordre over 990.-

 • Garantert fornøyd
 • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Cascara

Vi har fått tak i et meget begrenset parti cascara fra Anselmito Estate i Panama. Dette er en farm vi allerede har kaffen fra og etter at vi fikk beskjed om at de produserer cascara av det som er igjen av Geisha-kaffebærene, måtte vi bare prøve å få tak i. Cascara har vi dessverre hatt alt for sjelden inne og grunnen til dette er at det merkelig nok er få farmer som produserer dette og i hvertfall av god kvalitet, sånn som dette. Dette er en nydelig cascara som vi allerede har kost oss med til både te og iste på kontoret. Det neste som skal lages er cascarasyltetøy. Nam!

Så, hva er cascara? Cascara er det tørkede skallet/frukkjøttet til kaffebær. Cascara er et spansk or og kan oversettes til skrell/skall. Dette er samlet inn etter at frøene (også kjent som kaffebønnene) er fjernet fra bærene. Det finnes flere måter å prosessere dette på, men den vanligste er at dette tørkes i solen og pakkes i store sekker, klar til sending. Disse sekkene med tørkede kaffebær er ikke så ulik sekker med te, men den største forskjellen er at de tørkede kaffebærene ofte er mye større enn tørkede og knuste te-blader og ser mer ut som tørkede rosiner eller et nøtteskall. Det aller beste med dette er at man på denne måten får brukt mer av kaffeplanten og dette er selvfølgelig veldig klimavennlig. Vanligvis ansees dette som et avfallsprodukt etter at man hra laget kaffe og brukes derfor som oftest til kompost eller det bare kastes.

Cascara inneholder koffein. Hvor mye koffein, kommer an på hvor mye bær man bruker i forhold til vann og hvor lenge man lar dette trekke i vann. Sånn ca. kan man si at cascara inneholder ca. 1/4 koffein i forhold til kaffe.

Serveringsforslag

Te

Du trenger varmt vann, en vekt, tesil eller filter og selvfølgelig cascara. Vi bruker vår V60 med filter for å sile denne.

 • Kok opp vann
 • Vei opp 10 gram cascara og ha i en beholder.
 • Tøm over 200 gram varmt vann. Rør gjerne kraftig rund et par ganger
 • La dette trekke i 4 minutter og sil deretter av cascara
 • Tilsett honning eller søtning etter smak

Det er fullt mulig å la cascaraen trekke lengre, om du ønsker mer smak. Evt bruk mer cascara. Ulempen med at den trekker lengre er at temperaturen begynner å gå ned, så ta høyde for dette

Iste

Du trenger kaldt vann, en vekt, tesil eller filter og cascara. Vi bruker vår V60 med filter for å sile denne

 • Vei opp 30 gram cascara og ha i en flaske eller noe du kan ha i kjøleskapet
 • Tøm over 800 gram vann. 
 • Vi bruker å tilsette et par spiseskjeer honning. Dette kan droppes eller du kan tilsette ønsket søtning etter egen smak. Du kan også tilsette søtning etter at dette er ferdig.
 • Rist beholderen og sett i kjøleskapet i 12-16 timer
 • Sil av cascara og tøm i et glass, gjerne med isbiter, før servering.

 

Tilleggsinformasjon

Vekt 110 g