Hvordan vi driver og hvorfor ikke all kaffen vår er sertifisert

Bønner i byen har i alle år vært opptatt av bærekraft og rettferdig handel og vi får stadig vekk spørsmål om hvorfor ikke mer av kaffen vår er sertifisert med f. eks. FairTrade og eller sertifiseringer fra andre allianser. Vi skal her ta for oss hvorfor vi driver med det som heter direct trade i stedet for at vi forholder oss til fair trade og sertifiseringer. I kaffeverdenen er direkte handel anerkjent for å tilby en rekke fordeler, inkludert direkte forhold mellom brennere og produsenter, fokus på kvalitet, rettferdig prissetting og bærekraft. Men det er viktig å merke seg at direkte handelskaffe ikke alltid er sertifisert av tredjepartsorganisasjoner som Fair Trade eller andre organisasjoner som driver med sertifisering.

1. Kostnader og byråkrati:

For mindre kaffeprodusenter, spesielt de som driver små familieeide gårder, kan det være en betydelig utfordring å oppfylle de strenge kravene og kostnadene knyttet til sertifisering. Prosessen med å oppnå og opprettholde sertifiseringer kan være tidkrevende, kompleks og kostbar. Dette kan være en uoverkommelig hindring for mange produsenter, spesielt de i utviklingsland.

2. Kvalitetsfokus:

Mens sertifiseringer som Fair Trade setter et minimumsnivå for priser og arbeidsstandarder, er direkte handel mer fokusert på kvalitet og direkte forhold. Produsenter som driver direkte handel kan derfor investere mer tid og ressurser i å dyrke kvalitetskaffe i stedet for å møte sertifiseringskrav. Dette fører ofte til at direkte handelskaffe har høyere kvalitet og kan derfor selges til høyere priser på markedet.

3. Lokale forhold og tradisjoner:

I noen tilfeller kan de lokale forholdene og tradisjonene til kaffeprodusenter ikke være fullt ut kompatible med kravene til standardiserte sertifiseringsprogrammer. Direkte handel lar produsenter beholde sine tradisjonelle metoder og kulturelle praksiser uten å måtte tilpasse seg eksterne standarder som kan være fremmede eller urimelige.

4. Tillitsbaserte forhold:

Direkte handel bygger på tillitsbaserte forhold mellom brennere og produsenter, der begge parter er forpliktet til gjensidig suksess. Mens sertifiserte programmer gir en viss grad av sikkerhet og tillit for forbrukerne, er tilliten til direkte handel basert på personlig interaksjon, gjensidig respekt og forpliktelse til gjensidig nytte.

5. Kontinuerlig forbedring:

Direkte handel oppmuntrer til kontinuerlig forbedring og læring gjennom direkte tilbakemelding og samarbeid mellom brennere og produsenter. Mens sertifiserte programmer har sine egne standarder, kan Direkte handel tilpasse seg endrede forhold og behov over tid uten å være bundet av faste retningslinjer.

På grunn av disse faktorene kan direkte handelskaffe være et mer attraktivt alternativ for både produsenter og brennere, selv om det ikke er sertifisert. Mens sertifiserte programmer spiller en viktig rolle i å fremme rettferdige handelspraksiser og bærekraftighet i kaffeindustrien, gir direkte handel en fleksibel, kvalitetsorientert tilnærming som kan tilpasses de unike behovene til forskjellige produsenter og regioner, uten at dette går ut over rettferdig handel og bærekraft.

Legg igjen en kommentar
Gratis Frakt

PÅ alle ordre over 990.-

Garantert fornøyd

Alltid fornøyd-garanti

Kaffe fra hele verden

Valgt ut fra det beste som er i sesong

100% Sikker Utsjekk

Vipps, Klarna og kortbetaling

 

20% rabatt på første bestilling av kaffe og bryggeutstyr?
☕❤️
Meld deg på vårt nyhetsbrev for kaffenyheter, rabatter og annet snadder.

 

Nyhetsbrev popup forsiden