SALG!

Solbrent 2024

kr 185,00kr 666,00 inkl. MVA
kr 148,00kr 532,80 inkl. MVA

Spennende kaffe med masse god kaffesmak og samtidig mye spennende hint av frukt og bær.

Sommersalg - 20% på hele nettbutikken i juli

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Solbrent 2024

Sommer i koppen! Mange foretrekker en mildere og lysere kaffe om sommeren og de siste årene har vi hatt vår egen sommerkaffe som bærer det klingende navnet “Solbrent”.  Når vi velger ut sommerkaffen, prøver vi å finne en kaffe som fortsatt har alle de gode kaffesmakene man gjerne vil ha på en god kaffe, men som også har litt fruktighet i seg til å friske opp smaken litt. Kaffen brennes lyst, så man får gjerne gode og milde kaffetyper som ikke føles så “tunge” om man drikker de, selv om det er varmt i været. Samtidig skal det være en kaffe som også kan nytes på de regntunge kveldene, hvor smakene kanskje kan bringe tankene over på de mer solfylte dagene om sommeren, hvor man nyter godværet og kanskje blir litt solbrent på nesa.
  Solbrent er i år fra Rwanda og farmen Cafe des Mamas. Noen vil kanskje kjenne igjen navnet, da disse rett og slett lager nydelig kaffe og den har tidligere vært både sommerkaffe og påskekaffe. Det er Nove Coffee, som står bak prosjektet Cafe des mamas, som har som hovedmål å støtte kvinner og unge kaffebønder. De gis utdanning og støtte til å lage både en mer bærekraftig kaffeindustri, men også en rettferdig industri som betaler arbeiderene bedre. Kjerneverdien til Nova Coffee er likestilling, noe som betyr at de jobber for like rettigheter for kvinner som for menn i de farmene som er involvert i dette prosjektet.
Land: Rwanda
Farm: Cafe des mamas
Produsent: Nova Coffee
Distrikt: Gicumbi
Høyde: 1450-1500 meter over havet
Variant: Rød bourbon peaberry
Prosess: Vasket
Brennegrad: Lysbrent
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, m. fl.
 

I koppen

Masse god kaffesmak, men samtidig mye spennende hint av frukt og bær. På smaksnotene står det røde bær og for meg går denne smaken i retning kirsebær og solbær. Små hint av sitrus og appelsin, men dette ligger godt bak i smaksbildet. Lett og fint sjokoladepreg og en flott sødme. Deilig og balansert kaffe.

Smaksnoter

Lys sjokolade, appelsin, røde bær, tørket frukt (Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)