Artikler

Cha-cha-chai?

Så, hva gjør en chai i utvalget til kaffebrenneriet Bønner i byen? Vel, vi har på vår vei vært så heldig å krysse veier med utrolig mye flott folk og det er også et slik møte som er grunnen til at vi har det vi mener er vedens beste chai i utvalget vårt. Men først; hva er chai?

Chai er en krydret og aromatisk te fra India, laget med en blanding av svart te, varmende krydder som kanel, kardemomme og ingefær, søt melk og honning. Den gir en deilig balanse mellom sødme og krydder, perfekt for å varme kroppen og gi energi. Chai er mer enn bare te – det er en sanselig opplevelse som løfter både humøret og smaksløkene!

Så igjen, hva gjør dette i utvalget vårt? Det hele skyldes et tilfeldig møte under verdens støreste kaffemesse for noen år siden i Seattle. Vi stod i kø for å dra å besøke kaffebrenneriet til Starbucks som ligger rett utenfor Seattle. Men vi stod i køen, kom vi i prat med en veldig trivelig indisk kar. Underveis i samtalen vår spurte han om vi tilfeldigvis hadde vært på en spesifikk stand på messen og smakt på chai’en de hadde. Nei, det hadde vi ikke, så da ble kursen satt dit når vi kom tilbake på messen. Der fikk vi servert en fantastik chai latte og mens vi stod og smattet og koste oss, ble vi spurt hvor vi var i fra. “We are from Norway” var beskjeden, hvor det bredte seg et stort glis på jenta som stod bak disken. “NO WAY!”, svarte hun. Før vi rakk å korrigere henne og si “No, not No way, but….” utbrøt hun “My mom is from Norway!” Det viste seg da etterhvert at moren hadde fluyttet til USA når hun var en liten jente. Hun hadde etterhvert giftet seg med en kar fra india. Og oppskriften på denne chai’en kom da fra hans bestemor. Så her var det bare å umiddelbart signere internasjonale handelsavtaler på servietter og opprette kontakten med Tipus chai, som vi nå etterhvert har kjøpt og distribuert ganske mange paller med chai ut over i Norge. Du finner verdens beste chai her.

Vi anbefaler å blande den med kokende vann og drikke den som den er eller blande den med melk og få den deiligste chai latten.

Legg igjen en kommentar