Bryggeguide - Chemex
Chemex er en av våre favorittmetoder å lage kaffe på når man skal lage en god kanne kaffe til flere personer og gjerne vil håndbrygge denne.
Ingenting er som å nyte en kopp herlig kaffe ute i naturen og vi har hørt utallige måter å lage bålkaffe på. Alt fra at kaffen MÅ røres i med en furupinne, den skal stå å trekke i minimum 15 minutter, til de som bruker en grankvist i åpningen for å slippe grut i kaffekoppen sin. Vanlige prinsipper gjelder for god kaffe , også når man er på tur også og her er vår måte å lage bålkaffe på. Og dersom du gjør alt rett, vil du kunne nyte deilig kaffe, men ingen eller minimalt med grut i kaffen (Men er ikke grut i kaffekoppen en del av det å være på tur? )
Dette trenger du
Denne oppskriften er til en Chemex 8, som lager 8 store kopper kaffe. Chemex 8 rommer 1,2 liter vann. Til Ch
Kaffe: 70 gram kvalitetskaffe, selvfølgelig fra Bønner i byen.
Kverningsgrad: 7 (1=Meget finmalt, 10=meget grovmalt)
Utstyr: Chemex 8, Chemex-filter, vekt og gjerne en kvern. Dersom du ikke har en kvern, kjøper du bare kaffen ferdig kvernet. Husk å si hvordan du skal lage kaffen til den som kverner kaffen din.
For ultimat kontroll på helling av vann, anbefaler vi en Goosneck-kjele, som f. eks. Hario Buono
- Kok opp 1 liter vann
- Kok opp vannet og trekk kjelen til siden
- Hell oppi kaffe og rør rundt med det du har for hånden til all kaffen er blitt fuktig og har kommet i kontakt med vann
- Ta en titt på klokka og vent i 4 minutter
- Etter 4 minutter, rører du godt rundt i kjelen, sånn at du får brutt opp det laget med kaffe som ligger øverst i kjelen nå
- Vent i 2 minutter og la gruten få synke til bunns
- Server og nyt!Dette