SALG!

Chemex Classic

kr 649,00kr 749,00 inkl. MVA
kr 519,20kr 599,20 inkl. MVA

Chemex gir deg muligheten til å lage knallgod kaffe, rett i et produkt som ser kjempelekkert ut. Brygg kaffen rett i beholderen og server!

Sommersalg - 20% på hele nettbutikken i juli

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Kaffebryggeren Chemex ble oppfunnet av Peter J. Sclumbohn i 1941. Peter hadde en doktorgrad i kjemi og var veldig kjent med apparatene som var i et laboratorie og forskjellige metoder for filtrering og ekstrahering. Han brukte denne kunnskapen da han designet kaffebryggeren ved å modifisere en laboratoriekolbe ved å legge til en “luftekanal” og en helletut. Ha la til “luftekanalen” sånn at luften som forskyves når det drypper kaffe ned i kolben enkelt kunne slippe ut, forbi filteret.

Opp gjennom årene har disse gjenstandene blitt anerkjent som utmerkede eksempler på amerikansk design. I 1956 ble kaffebryggeren valgt ut av Illinois Institute of Technology som en av de beste designene i moderne tid. Dette er for ørig den eneste kaffebryggeren som har blitt valgt ut til en slik premie. Kaffebryggeren og vannkjelen inngår som en permanent del av utstillingen ved museer som Museum of Modern Art i New York, The Smithsonian, Philadelphia Museum og Corning Museum. Når det kommer til å lage en eksepsjonelt velsmakende kaffe, laget i en enkel, men elegant prosess, er det mange som mener at ingenting slår Chemex. Vi fører disse i alle størrelsene

Hvilken kverningsgrad på Chemex?

Chemex krever litt grovere kverningsgrad enn filtermalt. Unntaket er på den minste,  hvor vi foretrekker at kaffe er filtermalt. Grunnen til dette er at det er et annet filter til akkurat denne. Husk derfor å velge Chemex som malingsgrade, dersom du bestiller kaffe sammen med bryggeutstyret ditt. Om du bestiller en 3-kopps, bestiller du filtermalt kaffe. Som vanlig anbefaler vi alle å investere i en god kaffekvern, slik at man kan kverne kaffen fersk hjemme og tilpasse kverningsgraden akkurat slik DU liker den.

Tilleggsinformasjon

Vekt I/A
Størrelse

3 Kopper, 6 Kopper, 8 Kopper, 10 Kopper