Ring oss +47 75577877 

60.- i fast frakt til hele Norge

Bryggeguide - Bålkaffe

Ingenting er som å nyte en kopp herlig kaffe ute i naturen og vi har hørt utallige måter å lage bålkaffe på. Alt fra at kaffen MÅ røres i med en furupinne, den skal stå å trekke i minimum 15 minutter, til de som bruker en grankvist i åpningen for å slippe grut i kaffekoppen sin. Vanlige prinsipper gjelder for god kaffe , også når man er på tur også og her er vår måte å lage bålkaffe på. Og dersom du gjør alt rett, vil du kunne nyte deilig kaffe, men ingen eller minimalt med grut i kaffen (Men er ikke grut i kaffekoppen en del av det å være på tur? 😊)

Dette trenger du

Dette er til 1 liter kaffe. Beregn 6,5 gram kaffe per desiliter om du vil justere oppskriften.
Kaffe: 65 gram kvalitetskaffe, selvfølgelig fra Bønner i byen og gjerne Bålkaffen vår
Kverningsgrad: 10 kokmalt (1=Meget finmalt, 10=meget grovmalt)
Utstyr: Kaffekjele og en varmekilde (bål, primus, etc). Ekte kaffenerder tar også med seg kvern og vekt på tur

  • Fyll opp kjelen med 1 liter friskt og kaldt vann
  • Kok opp vannet og trekk kjelen til siden
  • Hell oppi kaffe og rør rundt med det du har for hånden til all kaffen er blitt fuktig og har kommet i kontakt med vann
  • Ta en titt på klokka og vent i 4 minutter
  • Etter 4 minutter, rører du godt rundt i kjelen, sånn at du får brutt opp det laget med kaffe som ligger øverst i kjelen nå
  • Vent i 2-3 minutter og la gruten få synke til bunns
  • Hell kaffen i en kopp og nyt!
Fast frakt

60 kroner til hele Norge

Garantert fornøyd

Alltid fornøyd-garanti

Kaffe fra hele verden

Valgt ut fra det beste som er i sesong

100% Sikker Utsjekk

Vipps, Klarna og kortbetaling

Noen kunder får for tiden opp en feilmelding når de har lagt inn en ordre. Ordren mottas hos oss uten problemer og du mottar ordrebekreftelse som normalt. Vi jobber med å fikse feilen,
This is default text for notification bar