Bryggeguide - Aeropress
Om du ikke har testet aeropress, så anbefales det på det varmeste. Denne lille plastbryggeren er den absolutt beste måten å lage seg en enkel kopp kaffe på, med strålende resultat. Det finnes et utall av oppskrifter på hvordan du lager den perfekte kaffen i aeropress. Varier gjerne med både invert og alt mulig, men her det KISS (Keep It Simple, Stupid) som gjelder!
Dette trenger du
Kaffe: 15 gram kvalitetskaffe, selvfølgelig fra Bønner i byen
Kverningsgrad: 7 (tilsvarer omtrent presskanne. 1=Meget finmalt, 10=meget grovmalt)
Utstyr: Aeropress, vekt, kvern
- Kok opp vann og sett aeropressen på foretrukket kopp eller kanne. Varm eller forhåndsskyll den gjerne, men det utgjør liten forskjell.
Fyll opp med 15 gram kaffe som er kvernet som presskanne
- Sett alt på en vekt og fyll opp med 200 gram varmt vann. Sørg for at all kaffen blir våt når du heller vann oppi.
- Start stoppeklokken, sett stempelet oppi og trykk det 0,5-1 cm inn. Dette gjør at kaffen ikke drypper gjennom.
- Vent 1 minutt. Løft opp aeropressen og «rull» forsiktig på kaffen som er inni ved å bevege aeropressen oppreist i sirkulære bevegelser, akkurat som du ville ha rullet på vann i et glass
- Sett den ned igjen og vent 15 sekunder
- Trykk stempelet sakte ned. Beregn det sånn at du bruker ca. 30 sekunder på å trykke kaffen gjennom.
- La kaffen kjøles ned til rundt 60 grader og nyt!