Bryggeguide - Aeropress
Om du ikke har testet aeropress, så anbefales det på det varmeste. Denne lille plastbryggeren er den absolutt beste måten å lage seg en enkel kopp kaffe på, med strålende resultat. Det finnes et utall av oppskrifter på hvordan du lager den perfekte kaffen i aeropress. Varier gjerne med både invert og alt mulig, men her det KISS (Keep It Simple, Stupid) som gjelder!
Dette trenger du
Kaffe: 15 gram kvalitetskaffe, selvfølgelig fra Bønner i byen
Kverningsgrad: 7 (tilsvarer omtrent presskanne. 1=Meget finmalt, 10=meget grovmalt)
Utstyr: Aeropress, vekt, kvern
- Kok opp vann og sett aeropressen på foretrukket kopp eller kanne. Varm eller forhåndsskyll den gjerne, men det utgjør liten forskjell.
- Fyll opp med 15 gram kaffe som er kvernet som presskanne
- Sett alt på en vekt og fyll opp med 200 gram varmt vann. Sørg for at all kaffen blir våt når du heller vann oppi.
- Start stoppeklokken, sett stempelet oppi og trykk det 0,5-1 cm inn. Dette gjør at kaffen ikke drypper gjennom.
- Vent 1 minutt. Løft opp aeropressen og «rull» forsiktig på kaffen som er inni ved å bevege aeropressen oppreist i sirkulære bevegelser, akkurat som du ville ha rullet på vann i et glass
- Sett den ned igjen og vent 15 sekunder
- Trykk stempelet sakte ned. Beregn det sånn at du bruker ca. 30 sekunder på å trykke kaffen gjennom.
- La kaffen kjøles ned til rundt 60 grader og nyt!