Kaffe

Det sorte gullet

Har du noen gang tenkt over hvor denne deilige drikken kommer fra? At det faktisk kommer fra et bær?

Kaffe er et fantastisk produkt og det er nesten ubeskrivelig mange faktorer som gjør at den koppen med kaffe du har laget deg med deilige produkter fra Bønner i byen smaker sånn som den gjør. For la oss bare ta en kjapp gjennomgang av kaffens vei fra starten som et frø til den ferdige koppen som står foran deg.

Kaffen starter livet sitt som et lite frø som blir sådd på en farm, gjerne en farm som ligger over 1000 meter over havet, for Arabica-kaffen trives best høyt over havet og der det er varmt og godt. Og apropos Arabica; Det finnes over 1000 forskjellige arabicatyper! Frøet blir sådd og ut av dette vokser en kaffebusk. Etter en stund vokser det fram blomster som ette hvert knopper seg og blir til bær. Og inni disse bærene ligger altså kaffebønnen. Når bærene er modne, plukkes de for hånd på farmene vi bruker, slik at vi er sikker på å få med neste bare modne bær. Når bærene er plukket, har man flere måter å tørke disse på. Den vanligste er at man fjerner skall og fruktkjøtt og vasker bønnene, før de tørkes. Ellers kan man fjerne skallet og noe av fruktkjøttet (Honey prosess) eller man kan tørke hele bæret (Bærtørket eller Natural). Når kaffebønnene har ca. 10-13% fuktighet igjen, er de ferdig tørket og ferden går da videre til å få fjernet det som ligger rundt kaffebønnene. På kaffen som er vasket, danner seg en pergamenthinne som må fjernes. på kaffens om er tørket med fruktkjøtt eller med hele bæret, må alt dette fjernes. Når dette er fjernet, blir kaffen pakket i sekker og sendt til oss.

Når vi får kaffen, brenner vi små porsjoner av kaffen (ca. 50 gram per brenning) på forskjellige måter for å finne ut hvordan akkurat denne kaffen smaker best. Etter brenning lar vi kaffen hvile litt, slik at smaken får begynt å utvikle seg litt før vi smaker på den. Når vi mener vi har funnet den beste måten å brenne kaffen på, brenner vi den i vår “store” brenner, som tar 15 kilo av gangen. Etter at kaffen er brent, blir kaffen pakket og går ut til butikker, restauranter, kaffebarer og deg.

Gratis Frakt

PÅ alle ordre over 990.-

Garantert fornøyd

Alltid fornøyd-garanti

Kaffe fra hele verden

Valgt ut fra det beste som er i sesong

100% Sikker Utsjekk

Vipps, Klarna og kortbetaling

 

20% rabatt på første bestilling av kaffe og bryggeutstyr?
☕❤️
Meld deg på vårt nyhetsbrev for kaffenyheter, rabatter og annet snadder.

 

Nyhetsbrev popup forsiden