Ojo de agua (Cup Of Excellence)

Kaffe med 26 plass fra Cup Of Excellence i Mexico i 2022. Nydelig, søt og kompleks kaffe som anbefales på det varmeste.

Produktet er dessverre utgått

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Her har vi klar å få tak i en nydelig kvalitetskaffe som var med i Cup Of Excellence i Mexico i 2022. Dette var første året produsenten hadde meldt på en kaffe og de kom på 26 plass, med en score på 87,57 av 100 mulige poeng. Cup Of Excellence er lokale og globale konkurranser hvor de beste kaffeosrtene blir valgt ut hvert år.

Navnet på farmen, Ojo de agua, betyr vannhull, sikter til at det er en lokal vannkilde midt i landområdet som farmen ligger på. Farmen har et variert utvalg av planter, som appelsiner, babaner, guava og andre trær. Denne lille kaffefarmen har produsert kaffe i mange år, men det er bare noen få år siden de begynte å produsere varianten denne kaffen er laget av; Marsellesa. Det er nå seks år siden de første plantene ble plantet og fjerden året de produserer kaffe. Som Sandra Andalo selv sier; “As a woman, I am proud to have obtained the 26th place in the Cup of Excellence Mexico since, being my first year, I have a wealth of experiences in specialty coffee and I hope to inspire many women to continue improving in activities related to agriculture”

Land: Mexico
Farm: Ojo de agua
Produsent: Sandra Elizabeth Romero Andablo
Distrikt: Huitzilan de Serdán, Puebla
Høyde: 1130 meter over havet
Variant: Marsellesa
Prosess: Vasket
Brennegrad: Lysbrent
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, m. fl.

 

I koppen

Oi! Her er det mye spennende. Første tanke jeg får når jeg tar en slurk av denne er klemetiner og rørsukker. Veldig digg kaffe, med en flott kompleksitet. Her er det sjokolade, klementin, appelsin, rørsukke og pære, bare for å nevne noen smakselementer. Ikke minst en utrolig flott sødme. Topp kaffe, som det ikke er vanskelig å skjønne at har blitt plukket ut til å være med i Cup Of Excellence. Her nytes og analyseres hver en slurk, hvor det synes å komme fram nye toner for hver grad kaffen synker i temperatur. Anbefales på det varmeste.

Smaksnoter

Melkesjokolade, klementin, rørsukker, pære. (Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)