Land: | Costa Rica | |
Farm: | Cerro los vindas | |
Produsent: | Palmichal | |
Distrikt: | Tarrazu | |
Høyde: | 1450 meter over havet | |
Variant: | Catuai Rojo, Caturra | |
Prosess: | Red Honey | |
Brennegrad: | Lys +/Medium – | |
Passer til: | Trakter, håndbrygg, presskanne, espresso m. fl. |
I 1967 kjøpte de tre Vindas-brødrene sine første hektar med land. De kjøpte da en farm som da var brukt til kveg og melkeproduksjon. Et par år etter vokste de første kaffebuskene i fjellsidene på Tacuotari, hvor de fleste andre hadde ungått å dyrke noe på grunn av de bratte sidene. Men brødrene var overbevist om at det vulkanske jordsmonnet her var rett for deres kaffeproduksjon og de har siden produsert all kaffen sin her.
I koppen
En nydelig, honey-prossesert kaffe fra et at de beste distriktene i Costa Rica; Tarrazu. Lett og fin fruktighet preger denne kaffen med sitrus, fersken og bæraktig fruktighet som hovedelementene i smaken.
Smaksnoter
Sitrus, røde bær, fersken (Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)
Kaffe og smaksnoter?
På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.
Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet?
Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.
Grønne bønner
Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.