Colombia – Pitalito

Land: Colombia

God og balansert kaffe, rik på fylde og en flott, avdempet syrlighet som gir god balanse i koppen når det i tillegg er masse sødme her.

Produktet er dessverre utgått

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Land: Colombia
Farm: Pitalito
Produsent: Pitalito Coffee Mill
Distrikt: El Bombo, Pitalito, Huila
Høyde: 1600-1900 meter over havet
Variant: Caturra, Catillia, Colombia
Prosess: Vasket
Brennegrad: Medium
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, espresso m. fl.

Pitalito ligger i den sørligste delen av Huila-regionen i Colombia. Produsentene her fokuserer nesten eksklusivt på produksjon av høykvalitets spesialkaffe. Selv om mesteparten av kaffetrærne her har bær av varianten Castillio eller Caturra, så bruker farmene i denne regionen mer av de “eksotiske” variantene i tillegg enn noen annen region i Colombia.

I koppen

Colombia er kjent for kaffe av høy kvalitet og denne kaffen er intet unntak. God og balansert kaffe, rik på fylde og en flott, avdempet syrlighet som gir god balanse i koppen når det i tillegg er masse sødme her. Gode hint av sjokolade og karamell, som avsluttest av litt sitrus og plommeaktig sødme.

Smaksnoter

Sjokolade, sitrus, karamell, plomme
(Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)