Mocha Sanani

En meget lysbrent og lett kaffe fra Jemen. Smaker av jordbær, røde bær og sitrus

Produktet er dessverre utgått

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

 

Mocha Sanani

Dette er vår første kaffe fra Jemen. Kaffe fra Jemen har en lang og fascinerende historie som strekker seg tilbake over tusen år. Jemen er ansett som en av kaffens opprinnelsessteder, og landet har vært kjent for sin kaffeeksport siden det 15. århundre. Den jemenittiske kaffen er kjent for sin høye kvalitet, unike smakprofil og historiske betydning.

Kaffen dyrkes hovedsakelig i de høytliggende fjellområdene i Jemen, der den trives i det tørre og karrige klimaet. På grunn av Jemens politiske og sosiale uro de siste årene har kaffeproduksjonen i landet blitt påvirket, og eksporten har blitt begrenset. Dette har gjort den jemenittiske kaffen til en sjelden delikatesse på verdensmarkedet, og den er høyt verdsatt av kaffekjennere over hele verden.

Land: Jemen
Farm: Flere farmer
Produsent: Mohammed Nasir
Distrikt: Sana’a
Høyde: 2400 meter over havet
Variant: Lokale varianter
Prosess: Bærtørket
Brennegrad: Lysbrent
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, m. fl.

 

I koppen

En del frukt i lukten, primært jordbær. Tydelige preg av jordbær umiddelbart når man får kaffen inn i munnen. Går over i et svakt preg av røde bær med innslag av sitrus. Leskende og veldig lett kaffe.

Smaksnoter

Lys sjokolade, appelsin, røde bær, tørket frukt (Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)