Zege

Nydelig og fruktig kaffe med noter av lys sjokolade, sitrus, jordbær og sort te.

Produktet er dessverre utgått

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

 

Land: Etiopia
Farm: 7 forskjellige farmer
Produsent: Zege Forest grown Coffee
Distrikt: Zege
Høyde: 1850-1900 meter over havet
Variant: Lokale varianter
Prosess: Bærtørket
Brennegrad: Lysbrent
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, m. fl.

Rundt Lake Tana i Zege har de dyrket kaffe så lenge noen kan huske. Til tross for dette, så hører ikke regionen til de “klassiske” kaffeproduserende regionene i Etiopia. Opprinnelig vokse kaffebuskene inne i skogen, men på grunn av overdreven skogshogst har mye av denne historiske kaffen blitt borte rundt Lake Tana. Det eneste unntaket er på halvøya Zege, hvor man fortsatt finner store skogsområder og her vokser kaffetrærne i sin opprinnelige form.

Denne kaffen er samlet inn og levert til produsent fra 7 forskjellige mindre farmer i området.

I koppen

En nydelig bærtørket kaffe, som gir en kaffe med mye fruktighet. Det finner vi igjen her også, men denne har allikevel en god og fløyelsmyk fylde. Her finner vi noter av lys sjokolade, jordbær, sort te, sitrus og et lite hint av blåbær.

Smaksnoter

Lys sjokolade, sitrus, jordbær og sort te.

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)