Mwankumbi

Fra Mwankumbi i Tanzania har vi fått en er en mild og god kaffe, med smakshint av sjokolade, sitrus og sort te

Produktet er dessverre utgått

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Land: Tanzania
Farm: Mwankumbi
Produsent: Paul Meier
Distrikt: Ihombe, Mbeya
Høyde: 1700-1800 meter over havet
Variant: Typica, Blue mountain
Prosess: Vasket
Brennegrad: Lysbrent
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, espresso m. fl.

Afrikansk kaffe er ofte mer fruktig en kaffe fra Sør-Amerika, men i Tanzania har vi ofte funnet kaffetyper som ikke gir den overveldende fruktigheten som mange synes blir litt for mye. Her er i stedet en kaffe med masse gode kaffesmaker og både litt krydder og fruktighet. En lett og leskende kaffe.

Mwankumbi er en farm som ble startet så sent som i 2016 av tysk-tanzanianer Paul Maier og dette er første kaffen vi har hatt fra akkurat dette distriktet i Tanzania.

I koppen

En lett og mild kaffe, men fint innslag av fruktighet. Et lett sjokoladepreg sprer seg over tungen og følges opp av spennende hint av sitrus og sort te. Litt krydder i ettersmaken, som gjør dette til en spennende og meget “smattbar” kaffe. En spennende, lett og god kaffe.

Smaksnoter

Sjokolade, sitrus, sort te
(Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)