Mount Kenya

Fra: kr 195,00 inkl. MVA


En nydelig kaffe, som kommer fra forskjellige farmer som dyrker kaffen sin i fjellsidene på Mount Kenya. Sjokolada, solbær og sitrus er noen av smakshintene.

Gratis frakt på ordre over 990.-

  • Garantert fornøyd
  • Rask levering
Garantert Trygg Betaling

Tilbake på lager!

Land: Kenya
Farm: Diverse farmer
Produsent: NKG Bloom
Distrikt: Meru, Embu, Laikipia, Kirinyaga, Nyeri og Tharaka Nithi
Høyde: 1750-1900 meter over havet
Variant: SL28
Prosess: Vasket
Brennegrad: Lysbrent
Passer til: Trakter, håndbrygg, presskanne, m. fl.

Denne kaffen kommer fra farmer som er med i NKG Bloom programmet. Kaffen dyrkes i fjellsidene på Mount Kenya i den vulkanske jorden der og her plukkes kun de mest modne og beste bærene som skal videre til foredling. Når fruktkjøtt og skall fjernes fra kaffebønnene før tørking, sendes dette videre og brukes til gjødsel for kaffebuskene.

Cooperativene og farmene involvert i NKG Bloom hjelpes slik at de klarer å tilfredsstille et minimum av sosiale og miljømessig kriterier, samtidig som de læres opp i bærekraft og sertifiseringsmål som farmene skal oppnå.

I koppen

Både veldig klassisk Kenyansk kaffe og litt utypisk. Du har god sødme og et godt preg av solbær, samtidig er det en del mer mørke smaker her enn det man kanskje er vant med. Litt krydrethet i avslutningne. God og balansert kaffe.

Smaksnoter

Sjokolade, solbær, sitrus
(Lurer du på hva smaksnoter er? Les mer om det lengre ned)

Kaffe og smaksnoter?

På kaffeposen har vi kort beskrivelse av hva du kan forvente deg av smaker. Smaksnoter er ørsmå hint av smaker som vi finner når vi smaker på kaffen. Alle våre kaffebønner er 100% naturlig og vi tilsetter aldri smak. Med smaksnotene prøver vi å beskrive smakene som naturlig finnes i kaffen.

Hele bønner eller vil du ha kaffen kvernet? 

Hos oss får du alltid velge om du vil ha hele kaffebønner eller om du vil at vi skal kverne kaffen for deg. Du kan få kaffen som filtermalt (kaffetrakter o.l.), presskanne, kokmalt, Chemex, Håndbrygg (V60, Kalita, o.l.), aeropress, mokkakanne og perkulator. For best kvalitet, anbefaler vi at du går til anskaffelse av en kaffekvern. På den måten får du kaffen kvernet akkurat slik du selv vil og du kan bestille hele kaffebønner, som holder seg ferskere lengre enn kvernet kaffe. Du finner vårt utvalg av kaffekverner her.

Grønne bønner

Lyst til å prøve å brenne kaffe selv? Hos oss kan du også kjøpe grønne bønner av all kaffen vi har.

Tilleggsinformasjon

Vekt 270 g
Hvor mye vil du ha?

250 gram, 1 Kilo

Hele bønner eller kvernet?

Hele bønner, Filtermalt, Presskannemalt, Kokmalt, Chemex, Aeropress, Håndbrygg (V60, Kalita, etc), Mokkakanne, Perkulator, Grønne bønner (Ubrent kaffe)